Dobrodošli na stranicu Lavanda Račić!
+(385) 91 755 41 88
Lavanda-racic.hr
info@lavanda-racic.hr

O Nama

Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo RAČIĆ, osnovano je 2006. godine, i od tada se bavi uzgojem lavande, te proizvodnjom i prodajom proizvoda od lavande.

Prvi nasad od 1.000 sadnica lavande podignut je 2004. godine u okolici obiteljske kuće, na moju inicijativu i veliku podršku moje obitelji. Za veći nasad lavande odlučujemo se već iduće godine i kupujemo zemljište u Hrv. Selištu, tako da je prva veća plantaža podignuta 2006. godine (sadnice lavande su zasađene u plastične vrećice 2005. godine kako se nebi gubila godina) na zaraslom i okorovljenom zemljištu, koje smo krčenjem i čišćenjem uspjeli obraditi i zasaditi lavandu.

Na plantaži je za sada posađeno oko 13 000 grmova lavande sorte Budrovka (Lavandula hybrida) na površini od 6,5 rali (3,7ha) i nalazi se 6 km od Hrvatske Kostajnice u Hrv. Selištu. Cijelo zemljište se planira ograditi kako bi se spriječio neželjeni ulazak ili prelaz divljači preko polja lavande, kako ne bi uništili lavandine grmove.

Do same plantaže postoji asfaltirana cesta i stotinjak metara izgrađenog puta do samog ulaza na plantažu. Uz lavandu, na plantaži se planira izgraditi drvena kuća kako bi se omogućio ugodniji boravak radnika na polju i posjet turista i gostiju.

Među prvima smo od plantaža lavande, te trenutno najveći po broju sadnica na području Sisačko-Moslavačke županije i Banije.
U skoroj budućnosti planira se kupnja još zemljišta i sadnja 30 000 sadnica lavande.